Najzanimljiviji sajt Balkana

Naučnici koji su ispitivali jezero Loh Nes u Škotskoj, pretpostavljaju da je čuveno čudovište Nesi, iz jezera Loh Nesa, u stvari džinovska jegulja, pošto su u vodi pronađene značajne količine DNK jegulje.!...

Ispitivanje uzoraka DNK vode uzete iz najvećeg britanskog slatkovodnog jezera, Loh Nes, nagoveštava da u njemu živi džinovska jegulja.


Najopsežnija studija do sada urađena na ovom škotskom jezeru zasniva se na 250 detaljno analiziranih uzoraka vode.

Naučnici su na svim lokacijama sa kojih su uzimani uzorci vode pronašli oblje DNK jegulja. Rad je objavio profesor genetike Nil Gemel sa novozelandskog Univerziteta "Otago".


Postavlja se pitanje da li je time rešena zagonetka koja već generacijama zaokuplja ceo svet.

Profesor Gemel smatra da ne mogu da odbace mogućnost da je ono što su ljudi navodno videli i nazvali "čudovište iz Loh Nesa", u stvari džinovska jegulja.?

"Ronioci su tvrdili da su viđali jegulje prečnika kao njihova butina, pa bilo da preteruju ili ne, postoji mogućnost da u jezeru stvarno postoje tako velike jegulje. Neki od svedoka su tvrdili da je duga četiri metra, a kao genetičar koji je imao prilike da se upozna sa raznim mutacijama koje se dešavaju u prirodi, mogu da prihvatim činjenicu da je neka jegulja uspela da postigne tako neobične dimenzije", priznaje profesor Nil Gemel.

Međutim, profesor dodaje da su neophodna dodatna istraživanja kako bi se ova teorija potvrdila ili oborila, ali za sada je, po njegovom mišljenju, to sasvim verodostojna pretpostavka.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1