Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: nuklearna eksplozija
Prema novim istraživanjima, postoji mogućnost, da  je "kosmička eksplozija"ili nekakav"nuklearni udar"poput događaja Tunguski uništila drevnu srednjoistočnu civilizaciju u deliću sekunde!?

Za teoretičare zavere ovo je  novi dokaz o nekom "nuklearnom" sukobu  u drevnim vremenima.

Analiza 3700 godina starih arheoloških dokaza iz jordanskog Projekta iskopavanja Tal-el-Hamama pokazuje da je neki "termički silovit" eksplozivni događaj "razorio otprilike 500 km2"  površine severno od Mrtvog mora, gotovo trenutno izbrisavši naprednu civilizaciju koja je tamo postojala milenijumima.

"S obzirom na nepostojanje udarnog kratera, istraživački tim smatra da je to razaranje bilo uzrokovano niskom eksplozijom, ne više od jedan kilometar iznad tla."

Eksplozija je bila tako silovita da se cirkon sadržan u posuđu te civilizacije pretvorio u gas, zahvaljujući temperaturama i do 4000°C. Poređenja radi, temperatura na površini Sunca je oko 5600°C. Samo posuđe, navodno se pretvorilo u staklo.

Datiranje radiougljenikom na tom mestu pokazalo je da su zidovi od glinenih cigli „iznenada nestali pre oko 3700 godina, ostavivši samo kamene temelje”.

Za razliku od događaja u Tunguski, ova eksplozija dogodila se u gusto naseljenom području (za ono doba), a verovatno je ubila između 40.000 i 65.000 ljudi koji su nastanjivali srednji Gor, 25 kilometara široku kružnu niziju u Jordanu.

Poluprečnik nanosa eksplozije u Tunguski bio je preko četiri puta veći: sravnjeno je gotovo 2000 km2 šumovite tajge, ukazujući na to da se eksplozija morala dogoditi na većoj visini.

Veoma plodno tlo srednjeg Gora ostalo je neplodno zbog vreline, a potom je ‘zasoljeno’ slanim anhidridnim vodama Mrtvog mora koje su preplavile te nizije zbog posledičnog cunamija nakon eksplozije. Za oporavak zahvaćenog područja bilo je potrebno gotovo 600 godina.

"Činjenica da je u najproduktivnijem predelu u tom području koji je udomio napredne civilizacije tokom neprekinutih 3000 godina odjednom prekinuta ljudska habitacija koje tamo vrlo dugo nije bilo, što ukazuje na potrebu dodatnih istraživanja.!"

"Neki su izneli teoriju da je taj događaj možda bio biblijsko razaranje drevnog grada Sodome, kao što je nalazište u Tal el-Hamamu dugo vremena jak kandidat za taj drevni ‘grad greha’, iako dosad nije donet nikakav čvrst zaključak.“Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1