Najzanimljiviji sajt Balkana


10-godišnji dečak Džang Jangce iz Kine, zaljubljenik u nauku, pronaao je dok se igrao u pesku fosilizovane ostatke gnezda dinosaurusa sa 11 jaja.!...

Džang Jangce je rekao da je najpre primetio nešto čudno u pesku i da je ubrzo, pošto je bolje pogledao, shvatio da bi to moglo biti jaja i to ne bilo kakava već od dinosaurusa.!

U prepoznavanju mu je pomoglo to što je redovno obilazio muzeje u kojima su izloženi ostaci tela dinosaurusa i njihovih jaja.

Stručnjaci su potvrdili njegov nalaz i iskopali još deset jaja u blizini. Naveli su da veruju da su jaja, koja su u proseku dugačka deset santimetara, stara oko 66 miliona godina.!


Gnezdo s jajima, dečak je pronašao u društvu majke, koja ga je odvela da se igra na nasipu na reci Dong, u gradu Hejuan, koji se nalazi u provinciji Guangdung.
dečak jaja dinosurusi
"Kada sam primetio nešto čudno, prvo sam mislio da je stena sa išaranim krugovima ili školjka. Onda sam pozvao majku", rekao je Džang za lokalne medije.

Majka je odmah obavestila policiju i predstavnike lokalne vlasti a ubrzo su stigli i stručnjaci koji su potvrdili da je zaista reč o jajima dinosaurusa i odneli ih u muzej na dalja ispitivanja

Džangova majka je izjavila da dečak voli nauku, da ga posebno interesuju dinosaurusi i da je pročitao mnogo knjiga o njima.

Inače, grad Hejuan, koji ima tri miliona stanovnika, poznat je i kao "kineski dom dinosaurusa", pošto su otkrića njihovih ostataka kao i jaja brojna i česta na široj teritoriji oko grada Hejuana

Od 1996. godine, pronađeno je više od 17.000 jaja dinosaurusa, a muzej Hejuana poseduje njih 10.008, što je najveća kolekcija te vrste dinosaursovih na svetu.!
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1