Najzanimljiviji sajt Balkana

Tara Šarifi najpametnija devojčica na svetu11-godišnja devojčica poreklom iz Iraka Tara Šarifi, koja sa porodicom živi u Velikoj Britaniji, zvanično je postala najpametnija devojčica na svetu....

Tara Sharifi je učenica srednje škole u engleskom gradu Aylesbury, ona je rešila je test MENSA s neverovatnim rezultatom Ova 11- godišnjakinja, uspela je da postigne 162 poena na MENSA IQ testu.!


Osim toga, ovaj gore navedeni rezultat čini je pametnijom i od Alberta Ajnštajna,(koji ikad nije polagao test) ali prema procenama imao je koeficijent inteligencije 160.!

Dok je slavni pokojni Stiven Hoking takođe je imao koeficijent inteligencije 160.


Rezultat je bio veliko iznenađenje za sve, a posebno za Taru koja je izjavila "Bila sam šokirana kad su mi rekli".


Njeni roditelji zajedno su odlučili da Tara ode da polaže test u Oksfordu jer su verovali da je njihova ćerka veoma inteligentna. Rezultat njenog testa zavisio je o njenoj sposobnosti da razume određene reči i odgovori na njih u određeno vreme.

"Znao sam da je pametna jer bi u raznim kvizovima odgvorala na pitanja, posebno ona matematička, pre od samih takmičara. Ipak, nisam se nadao da ima tako visok koeficijent inteligencije" rekao je otac Hosein Šarifi.

Dok je Saraj izjavila novinarima:"Biće to divna prilika za upoznavanje drugih ljudi u sistemu Mensa. Rekla sam nekim prijateljima u školi i bili su impresionirani "

Dalje je rekla da bi volela da nastavi nešto što je povezano sa matematikom kad postane starija.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1