Najzanimljiviji sajt BalkanaKreg Koli nevin u zatvoruKreg Koli (71) je osuđen davne 1978. godine za ubistvo žene i njenog sina. Kreg je tako posle 39 godina koje je proveo nevin u zatvoru dočekao slobodu .Godine 2017. pomilovao ga je u to vreme guverner Džeri Braun, ...

uz obrazloženje da DNK dokazi i detaljna obnovljena istraga govore u prilog njegovoj nevinosti.


Craig Coley će za 39 godina koje je proveo nevin iza rešetaka dobiti odštetu od 21 milion dolara posle nagodbe s vlastima kalifornijskog grada Simi Veli.

Grad je u subotu saopštio da nagodba znači da se neće voditi dugorajan, skup i bespotreban zakonski postupak. Grad će morati da plati oko 4,9 miliona dolara, dok će ostatak nadoknaditi osiguranje i drugi izvori, saopštili su gradski zvaničnici.

"Nikakav novčani iznos ne može da nadoknadi patnje gospodina Kolija, ali rešavanje njegovog slučaja je nešto što dugujemo njemu i našoj zajednici " rekao je u saopštenju gradski rukovodilac Erik Levit.

Država je prošle godine odobrila odvojenu, mnogo manju isplatu u iznosu od 1,95 miliona dolara po 140 dolara za svaki dan koji je Koli nevin proveo u zatvoru.

Žrtve je otkrio rođak koji je bio zabrinut kada se Ronda Vit nije pojavila na porodičnom skupu. žena stara 24.godine zadavljena je kanapom, a njen sin Donald je ležao ugušen u krevetu.

Koli, veteran Vijetnamskog rata, koji je malo pre ubistva raskinuo vezu s Rondom, saslušan je istog dana i optužen za oba ubistva.

Međutim, najubedljiviji dokaz o Kolijevoj nevinosti bila je analiza DNK, za koji su nekada mislili da je uništen.Na čaršavu, na kome je majka ležala u noći kada je nađena mrtva, nalazila se sperma i epitelne ćelije drugog muškarca, ali Kolijevog DNK nije bilo nigde.

Mrlje, krv i sperma na dečakovoj majici, koju je policija svojevremeno našla u gomili prljavog veša dok je pretraživala Kolijev stan, sadržale su dečakov DNK, kao i spermu nekoliko pojedinaca, ali nije bilo poklapanja s Kolijem.

Ubrzo nakon što je Koli pomilovan, sudija ga je proglasio faktički nevinim. Niko drugi nije uhapšen u vezi sa ubistvima.

Izvor:Blic.rsDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1