Najzanimljiviji sajt Balkana

Jedna nemenovana radnica u baru na jugu Kine, dobila je otkaz, pošto je na poruku svog nadređenog odgovorila sa "OK" emotikonom....Šef je zatražio od zaposlene radnice u baru, koji se nalazi u gradu Čangša, u provinciji Hunan, da prikupi i da mu pošalje određena dokumenta preko aplikacije "WeChat" ona je to potvrdila "OK" emotikonom


Šef ju je odmah optužio za "radnu nedisciplinu" i započeo postupak za raskid radnog odnosa odnosno spremio joj je otkaz

"Kakav je ovo način prijema poruke? Trebalo bi da otkucate 'primljeno' ako ste primili moju poruku", odgovorio je šef.

Nekoliko minuta kasnije, zamolio je zaposlenu da kontaktira službu za ljudske resurse kako bi se "rešio njen otkaz".


"Istina je da ću dobiti otkaz. Radila sam dugi niz godina i ovo je prvi put da mi se desi ovako glupa situacija. Ja sam dobroćudna osoba i nisam se zbog svega mnogo nervirala, ali sve moje kolege su se složile da je moj šef otišao predaleko", izjavila je neimenovana akterka ove priče.

Posle ovog događaja, menadžer je uputio naredbu svim zaposlenima da, po prijemu poruka od njega, odgovore sa "Roger" (Rodžer).

"Rodžer" je bio opšteprihvaćen termin među pilotima tokom Drugog svetskog rata. Ta reč, koja se koristila u komunikaciji, izabrana je zbog svog početnog slova "R2, koje je prvo slovo engleske reči "received", što u prevodu znači – primljeno.

Neki piloti su dodavali i reč "Vilko" – "Will comply" što je zapravo obaveštenje da će zapoveđeno – biti učinjeno. Dakle, "Rodžer Vilko" zapravo znači: "Primio sam naređenje i slediću ga".Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1