Najzanimljiviji sajt Balkana

Torshavn glavni grad farskih ostrva

Zaista zvuči neverovatno i čudno kada čujete da se jedna cela država renovira! Upravo to se dešava na Farskim ostrvima!. Farska Ostrva su ovog vikenda "zatvorena zbog renoviranja"!...

Inače Farska Ostrva čini grupa od 18 većih ostrva smeštenih između severnog Atlantika i Norveškog mora ukupne površine 1.400 kvadratnih kilometara. Iako zvanično pripadaju Kraljevini Danskoj, ona imaju visok stepen autonomije.

Premijer Aksel V. Johanesen je saopštio da su sve turističke lokacije zatvorene dok se odvija rad na njihovom očuvanju. Ali volonteri iz inostranstva koji su spremni da pomognu su dobrodošli i čak će im biti pružena besplatna hrana i smeštaj.

Projekti uključuju kreiranje pešačkih staza u dobro utabanim područjima, izgradnju vidikovaca koji će pomoći očuvanju lokacija gde žive razne vrste životinja i podizanju znakova koji pomažu u pronalaženju puta.


Kako piše "Euronews" nije iznenađujuće što su Farska ostrva odlučila da ozbiljno porade na očuvanju svoje prirode. Ovaj arhipelag je u poslednje vreme postao veoma popularan među turistima, pa se vlasti plaše da će to loše uticati na njegov ekosistem i svakodnevni život malobrojnog stanovništva.

Farska Ostrva važe za jednu od najočuvanijih destinacija, koja je privukla i brojne poznate ličnosti poput Pamele Anderson, Džona Kliza i Brajana Adamsa.

Kako piše "Euronews" nije iznenađujuće što su Farska ostrva odlučila da ozbiljno porade na očuvanju svoje prirode.

Ovaj arhipelag je u poslednje vreme postao veoma popularan među turistima, pa se vlasti plaše da će to loše uticati na njegov ekosistem i svakodnevni život malobrojnog stanovništva.

Farska Ostrva važe za jednu od najočuvanijih destinacija, koja je privukla i brojne poznate ličnosti poput Pamele Anderson, Džona Kliza i Brajana Adamsa.

pogledajte kako izgledaju farska ostrva (ovo je samo jedan primer  videa koji možete naći na youtube o ovoj državi)
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1