Najzanimljiviji sajt Balkana

Tomislav gura automobil  za Ginsov rekord

Tomislav Lubenjak iz Zagreba srušio je Ginisov rekord u dužini guranja automobila preguravši ga već više od 85 kilometara, i to brzinom od šest kilometara na sat....

Svoj poduhvat počeo je juče u 15 sati kada je upaljena službena štoperica u pratećem automobilu u kojem svaki Tomislavov korak prate zapisničari  Ginisove knjige rekorda.

Oni su dužni da zabeleže svako stajanje i sam razvoj obaranja još jednog svetskog rekorda,piše hrvatski Večernji list.

Cilj je bio da za 24 sata Lubenjak pređe 100 kilometara gurajući automobil od 730 kilograma s vozačem, ali on je rekord oborio jutros pre očekivanja u Držićevoj ulici kada je ušao u 83. kilometar.


Tomislav je u samom startu zauzeo izrazito visok tempo i trenutno automobil gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za devet minuta i 30 sekundi, krećući se prosečnom brzinom od šest kilometara na sat.

Tomislavovi otkucaji srca su trenutno ispod 80 otkucaja u minuti.

" Moj cilj je stotka! - kaže Tomislav, čime najavljuje da veruje da će za 24 sata automobil izgurati čak 100 kilometara. Takvim okruglim i visoko postavljenim ciljem Tomislav ne izaziva samo svetski rekord u dužini pojedinačnog guranja automobila, već i u dužini guranja automobila istovremeno od dve osobe.

Iako je rekord već srušio, on će automobil gurati danas do 15 časova 
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1