Najzanimljiviji sajt Balkana

Ovaj zanimljiv ali veoma inovantni izum protiv vatrene lopte teške su samo.5 kilograma i izgledaju poput obične lopte za vaterpolo prečnika 152mm, ipak bukne li požar u ormaru,automobilu, ili nekoj prostoriji ova mala crvena naprava..

spašava živote ali i imovinu ljudi.!

Protiv plamena lopta je jednostavna za korištenje, nema opasnosti da slučajno "opali" i tako nekoga povredi, plamene buktinje pretvara u dim u roku od najviše 10-ak sekundi.

Onda ne iznenađuje da je "Elide Fire" kako se zovu ove protiv vatrene lopte poslednjih meseci postale su pravi internet hit širom sveta.

Protiv vatrenu loptu "Elide Fire" patentirao je predsednik Udruženja za inovacije i izume u Tajlandu Phanawatnan Kaimart i zbog svoje efikasnosti, kažu njegovi kolege i proizvođači, promenila je način na koji vatrogasci obavljaju svoj svakodnevni posao.


Korištenje protiv vatrene lopte je krajnje jednostavno sve što je potrebno jeste da se lopta ubaciti loptu u plamen ( u prostor u kome se javila vatra) i ona sama obavi ostatak posla.

A kako Elide Fire funkcioniše?

Reč je, o "eksplozivnoj napravi" koja na svojoj površini ima mali detonator i u samo nekoliko sekundi nakon dodira s vatrom na prostoru od  do 10 kvadratnih metara oslobađa gustu smesu plinova i prašaka koje se inače standardno koristi za gašenje požara. (vatrogasne boce)

Sila eksplozije, objašnjavaju proizvođači, tera kiseonik iz područja požara tako da vatra ne može dobiti potrebno “gorivo”, a smesa od monoamonijevog sulfata zatim hladi zgarište da ne bi došlo do novog požara.

Zbog toga što lopta samostalno detonira, za njeno korištenje nije potrebna posebna obuka ili bilo kakvo tehničko znanje, a do nezgode nikako ne može doći jer lopta reaguje isključivo na direktan plamen poput, na primer malo jače veće petarde

"Elide Fire" protiv vatrena lopta funkcioniše po principu "plug and play" korištenja i upravo je zato, piše na web-stranici za Elide Fire, ova eksplozivna lopta savršena je kad dođe do vatrene nevolje, a standardnog aparata za gašenje požara nema ili nije u funkciji.
Protiv vatrena lopta Elide Fire može se nabaviti preko sajta istog imena kao i "lopta"

Kako to sve izgleda na delu odnosno kada je vatra i elide fire lopta u pitanju pogledajte u videu:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1