Najzanimljiviji sajt Balkana

Čarape koje ne smrde i koje ne trba prati godinu dana

Neprijatan miris nogu u medicini se naziva Bromodozu.Za smrdljive čarape rešenje je pronašao britanski farmer Stiv Vitli (65) Stiv je osmislio antibakterijske čarape koje nije potrebno prati čak godinu dana i koje nen smrde!...Izumitelj ovih "nesmrdljivih" čarapa, Stiv Vajti, tvrdi da je tajna u njihovom materijalu, to jeste u angorskoj (moher ) vuni koja se dobija od angora koza .Moher vuna je u "svetu čarapa" jako cenjen i ekstremno dobar materijal za prizvodnju kao i kasnije za upotrebu

Naša stopala imaju veliki broj znojnih žlezda koje služe za hlađenje, zbog obuće koju nosimo one ne mogu da rade prirodno, te se bakterije razmnožavaju više nego što je to uobičajeno.

Ove revolucionarne čarape koje ne smrde ne zadržavaju znoj, pa i bakterije ne ostaju zarobljene unutar obuće, a samim tim nema ni smrada. Ono što je privuklo pažnju medija, jeste njegova tvrdnja da čarape nije potrebno prati bar godinu dana, što je kako kaže, lično testirao.?!

Corrymoor carape koje ne smrde

On je slučajno nabasao na ovo otkriće jer mu je namera bila da dizajnira čarape koje su udobne i trajne, ali je posle nekoliko dana primetio i nedostatak uobičajenog neprijatnog mirisa.

Za sada ih je moguće nabaviti samo na teritoriji Velike Britanije. Čarape britanskog farmera Steva Whitleya već se nalaze u prodaji, zovu se "Corrymoor socks" i mogu se nabaviti po ceni od 9 do 14 funti na ovom linku OVDE

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala