Najzanimljiviji sajt Balkana

"Leteći čovek" francuz Frenki Zapata (40) uspeo je da preleti danas kanal Lamanš na svom izumu, flajbordu (Flyboard)....Zapata (40) je krenuo u 7.16 ujutro te je preleteo Lamanš ...

za 20 minuta putanju dugu 35 kilometara između Sangarea nedaleko od francuskog Kalea do Zaliva Svete Margarete kod Dovera u Engleskoj.

Time je postao prvi čovek na svetu koji je preleteo na "letećoj dasci" to jest, flajbordu La Manš kanalZapata leteo je brzinom od 140 km/h, najmanje 14 metara iznad vode, dok je danas 04.08.2019 prelazio kanal preko Engleskog kanala.

Njegov prvi pokušaj preletanja Lamanša na hoverboard-u 25. jula završio se na pola puta, pošto je promašio platformu za sletanje na brodu kada je trebalo da sleti da bi dopunio gorivo na 20. kilometru puta.

Zapata, bivši džet-ski šampion, morao je da napravi veću dasku za letenje, prilagođenu verziju "flajborda" koji njegova kompanija prodaje za vodene sportove.

Motor radi na kerozin koji Zapata nosi u rancu, a flyboard mašinu pokreće pet turbojetskih motora dok su stopala Frenkija pričvršćena za dasku. Flajborad može dostići visinu do 3 kilometra.

Kada je sleteo na Englesku obalu Zpata je izjavio okupljenim novinarima
"Ovaj put nije bilo problema. Iskreno, umorna sam - nisam na odmoru, ali oduševljen sam. Puno hvala svom timu i mojoj supruzi."

Isood vam je live video prenosa koji se desio danas:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1