Najzanimljiviji sajt BalkanaFuđiadžuang plaža naprmetnija na svetu
Verovatno nikada ne bi ste rekli da na plaži može da bude ogromne gužve ipak postoji i takvo mesto u svetu. Plaža  Fuđiadžuang u  Kini, u gradu Dalian, je najprometnija plaža na svetu!...

I tamo će vas dočekati prava letnja gužva na tako malom prostoru!

"Ako patite od očnih ili kožnih oboljenja, dijareje ili drugih stanja molimo vas da ne plivate pre nego što se konsultujete sa svojim lekarom. Nemojte da pljujete u vodu, a posebno vas molimo da ne bacate opuške dok pušite", neprestano odzvanja ženski glas sa megafona na (jednoj od) najprometnijoj plaži na svetu Fuđiadžuang

Naravno, ne moramo da pominjemo da se zabrana pušenja u potpunosti ignoriše, ali uprkos ovolikoj gužvi anarhije nema ni u najavi. Kako?

U letnjem periodu, oko 40 hiljada ljudi dnevno posećuje plažu Fuđiadžuang koja se proteže tek na svega 500 metara.!
Fuđiadžuang plaža naprometnija je na svetu
U bilo kom drugom delu sveta ovo bi bilo smrtonosno, ali na ovoj plaži vlada mir i potpuno je funkcionalna.


Mada se Fuđiadžuang plaža zvanično naziva parkom, zapravo je plaža ispred ogromne školjke koja predstavlja kapiju.Nema glasne muzike, nema igranja tenisa na obali, logično jer nema ni mesta, a o vodenim sportovima da ne pričamo.

Nikome doduše nećete smetati ako se odlučite da prošetate, ali to ne biste ni pokušali jer biste se već posle trećeg reda istih suncobrana i šatora izgubili.

Tako da je  uloga spasioca  na ovoj plaži sasvim drugačija od uloga koje čuvari plaže imaju širom sveta – njegovo je samo da obezbedi red i mir na plaži.

izvor:b92

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala