Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: lamborghini huracan dubai
Jedan nemenovani britanski turista u Dubaiju je napravio je saobraćajne prekršaje s iznajmljenim automobilom u ogromnom iznosu od gotovo 50.000 usa dolara (175.000 dirhama) što je više od 41.000 evra!...

Kako prenosi lokalni list "Nacional" britanac je iznajmio luksuzni superautomobil i za manje od četiri sata napravio nekoliko prekršaja u saobraćaju u iznosu od i tačno 47.600 dolara.

Britanac, nije poštovao ograničenje brzine na jednom od najprometnijih puteva u Dubaiju, i to nekoliko puta.

Novčane kazne su izdate nakon što je saobraćajna kamera uhvatila njegovo prekoračenje brzine na putu Šeik Zajed, kada je vozio 240 kilomatara na sat!


Vlasnik firme za izjamljivanje automobila, Faris Mohamed, gde je turista uzeo "Lamborgini Huracan", rekao je da je da mu je vozač ostavio pasoš kao garanciju. Od tog dana niko nije došao po pasoš, a vlasnik pretpostavlja da je to jer nema novac da plati kaznu.

"Nemamo novca da platimo iznos ukoliko zaplene automobil, i dalje je kod turiste, parkiran u hotelu gde je odseo... I neću pokušavati da automobil vratim nazad" rekao je Mohamad i dodao da krivica nije njihova.

Prema pisanju lokalnih medija, kazne se pišu na onoga na čije ime su kola registrovana, jer su vozači koji izjamljuju automobile uglavnom turisti.

To znači da će Britanac moći slobodno da napusti Ujedinjene Arapske Emirate, ali samo uz pasoš koji je trenutno kod vlasnika firme.

"Plašim se da bi mogao da ode u ambasadu i kaže da je stari pasoš izgubio i da traži novi kako bi nasputio zemlju" priča Muhamed.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala