Najzanimljiviji sajt Balkana

pivo Stone Brewing

Nadamo se da ovim tekstom nećemo pivo zgaditi pivopijama. Američka pivara iz San Dijega "Stone Brewing" rešila je da napravi prvo pivo od reciklirane vode iz kanalizacije .!....

Pivara "Stone Brewing" je 9. najveći proizvođač piva u SAD, i ona je napravila pivo od kanalizacione (reciklirane) vode "Full Circle" i sada na sav glas predstavljaju svoju bizarnu i zanimljivu pivsku kreaciju!

Inače u pivu koje se zove "Full Circle" ili u prevodu "Pun krug" se naziru ukusi voća i karamele

Očigledno puno poverenje u novo pivo pokazalo se opravdanim kada su se sabrali utisci sa svečane degustacije u proizvodnom pogonu.

Ljubitelji ovog pića, među kojima je bio i gradonačelnik San Dijega, bili su oduševljeni i prijatno iznenađeni aromom piva iz vode kanalizacije - "Full Circle"

pivo full circle
"Ovo je verovatno među najboljih tri piva ove vrste ("pale ale") koje sam ikada napravio – izjavio je ponosni tvorac i menadžer inovacija Stiv Gonzales.

Za gradonačelnika Kevina Faulkonera je ova svečanost bila više od uživanja u piću zato što je na ispitu bio gradski sistem prečiščavanja vode koji bi u budućnosti trebalo da obezbedi trećinu ukupne pijaće vode u San Dijegu.

Za sada pivara iz San Dijaga je napravila samo 5 probnih manjih bačvi piva od reciklirane vode iz kanalizacije i cena mu se za sad ne zna.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala