Najzanimljiviji sajt Balkana


Dobro..znamo ovo vam zvuči krajnje čudno ali je tačno...Holandske vlasti u opštini Utrehtse Heuvelrug pribegle su zanimljivoj pomlo čudnoj  metodi posipanjem soli  i to u sred leta!..

Holandske opštine koriste so za hlađenje asfaltavrelim gotovo tropskim danima koje je zahvatilo Evropu ovih dana..

"Jednostavno, rečeno mi sipamo so na ulice. So vazduhu oduzima vlagu i tako hladi asfalt odosno put" objasnila je potparolka opštine Utrehtse Heuvelrug, koja se nalazi na istoku Holandije

Takođe i opština Noorderveld na severoistoku priprema preko tvitera građane na neuobičajenu sliku vozila koja sipaju so na ulicu u sred leta.!


Sipanjem soli se ( po nekim tvrdanjama) sprečava oštećenje asfalta usled  jakih vrućina.

I da,.. napomenomo i tu da, gotovo sve holandske opštine na istoku, nadomak nemačke granice, koriste ovu metodu - metodu posipanja soli po gradskim ulicama tokom jakih letnjih vrućina, štiteći tako asfalt od deformacija.

Usput, nije potrebno prskati glavnim putevima,povezanih opštinama, asfalt već ima posebnu strukturu koja brže upija vlagu.

Jer svi dobrno znamo da usled tropskih vrućina asfalt na putu može da se ugreje do te mere da se lomi i da kretanjem vozila prave neravnine odnosno kolotrazii, što može dovesti do  eventualnih saobraćajnih nezgoda kasnije.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1