Najzanimljiviji sajt Balkana


Zapadni astronimi su otkrili supermasivnu (ogromnu) crnu rupu pre 2 godine koja se kreće ka našoj planeti Zemlji i ona će jednog dana "usisati" našu planetu,ujedno zbrisati život kakav poznajemo, upozoravaju astronomi.

Crna rupa koja nam se približava juri u svemiru brzinom od 110 km u sekundi, a nalazi se u središtu Andromeda galaksije koja je "komšija" našeg Mlečnog puta.

U središtu većine galaksija nalazi se ogromna crna rupa oko koje se okreću zvezde i koja pomaže da sve ostane u formaciji.

Zbog ogromne gravitacione sile, Mlečna staza(put) i Andromeda galaksija se privlače pa će se zato jednoga dana u dalekoj budućnosti se sudariti.

U središtu naše galaksije nalazi se takođe supermasivna crna rupa koja ima masu 4,1 miliona puta veću od Sunca. Nalazi se u sazvežđu Strelca. Locirana je na udaljenosti od samo 25.000 svetlosnih godina.Ona "rastura" zvezde i zvezdane sisteme povremeno ih "konzumirajući" i dodajući svojj već ogromnoj masi kao kakav svemrski predator

Ali  bez panike narode....na našu sreću Andromeda galaksija je udaljena 2,5 miliona svetlosnih godina, takoda će biti potrebno više od 4 milijarde godina da dođe do naše planete Zemlje pa smo do tada sigurni.

A posle...pa valjda će do tada ljudska civilizacija intergalaktički putovati i boraviti an raznim mestima u svemiru ako pre toga se čovečanstvo ne istrebi odnosno uništi.

Kada dođe do sudara, zvezde koje će biti sigurne proći će pored drugih zvezda i zatim biti uvučene u mulj neke od dve prisutne supermasivne crne rupe.

Andromedina crna rupa mogla bi imati 100 miliona puta veću masu od Sunca te će predstavljati veću metu za zvezde koje koje se budu našle na tom putu.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1