Najzanimljiviji sajt BalkanaSelo Huaksi
Kinesko selo Huaksi pre 30-ak godina bilo je jako siromašno brojalo je svega 600 stanovnika.Do svog luksuza do kojeg je došlo još i dan danas obavijeno velom tajne.!...

Stanovnici o svom bogatstvu ne govore i ono se smatra tajnom, a pristup medijima poprilično je ograničen.

Zašto se selo Huaksi ne napušta? Jednostavno, ako ga napustite, gubite sve što ste stekli, tako da je život u ovom selu doslovno život u zlatnom kavezu.!

Selo bogataša Huaksi, smešteno je u pokrajini Jiangsu, potpuno opravdano nosi naziv “Selo bogataša”. Neboder na 72 sprata, helikopteri na nebu, tematski park i luksuzne vile samo su neke od luksuznih stvari koje krase ovo, najneobičnije tajnovito selo na celom svetu Huaxi.

Svaki od sada već dve hiljade stanovnika, koliko ih ovde službeno živi, ima više od 143 hiljade dolara na bankovnom računu i živi u vili. Zapravo, svi žive u potpuno identičnim vilama.

Ipak, postoji i kvaka. Ako selo napustite i odlučite da se preselite negde drugde, gubite sve što imate na bankovnom računu i, naravno vilu, pa zbog tog pravila gotovo niko ne sme da napusti zlatno selo jer će ostati bez ičega i završiti na ulici.

Spomenimo još i da većina stanovnika radi sedam dana u nedelji pa se postavlja pitanje gde uopšte i kada stanovnici mogu potrošiti sav taj novac? Očito samo u Huaksiju.

Pre 30-ak godina visoki partijski zvaničnik Vu Renbao doneo plan koji je trebao da donese prosperitet selu. Uskoro je osnovao nekoliko firmi i od siromašnih seljaka učinio bogataše.!

Mediji su se za Huaksi zainteresovali 2004.godine, kad je objavljeno kako stanovnik sela godišnje u proseku zaradi gotovo 18 hiljada dolara, što je znatno veći iznos od onog koji možete zaraditi u drugim kineskim pokrajinama.

Kako bi pokazali snagu sela, 2011. vlasti su izgradile fascinantan neboder na 72. sprata, za čiju je izgradnju potrošeno 430 miliona dolara. !Visina nebodera 328 metara, čime je, primera radi, za četiri metra viši od Ajfelovog tornja.

Selo ima i prevozno preduzeće, ali ono, kako bi očekivali, ne saobraća kopnom već nebom. Naime, za prevoz stanovnika koristi se helikopter, pa tako stanovnici u okolnim gradovima mogu biti tu već za desetak minuta.

Tu je i veliki tematski park u kojem se nalaze replike slavnih građevina, kao što su Kineski zid i Zabranjeni grad.

Takođe, klubovi i barovi ne postoje pa se na kraju postavlja pitanje kakav je doista život u ovom prebogatom, misterioznom selu

Pogledajte video:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala