Najzanimljiviji sajt Balkana

Mars kosti
Stručnjaci za Mars koji su u potrazi za znacima vanzemaljske aktivnosti tvrde da su pronašli dokaz o trenutnom i prošlom životu na površini Marsa....

Istraživači su  pregledali fotografije NASA-e snimljene roverom Kjurositi  i tvrde da su naišli na snimke koji prikazuju za šta se sumnja da su fosili kostiju razbacani po kamenitoj površini, kao i gljivice i lišajeve koji rastu na okolnim površinama.

Kanal je objavio svoje pronalaske u videu pod nazivom "Fosili kostiju, Skamenjeno drvo, Gljivice i lišajevi, Rast i pokret, Život na Marsu."

Ovaj video ističe nekoliko objekata razbacanih među kamenjem koji su navodno u obliku fosilnih kostiju na nekoliko lokacija.

Snimak takođe prikazuje ono za šta se navodi da su lišajevi koji rastu na kamenju, što bi značilo da vanzemaljski život trenutno buja na Marsu

Na dve fotografije snimljene u razmaku od 10 dana se može uočiti rast objekta, zbog čega se sumnja da su u pitanju gljivice.

Takođe postoje objekti za koje se sumnja da su delovi skamenjenog drveta.

Pojedini gledaoci su bili uzbuđeni zbog ovih "otkrića."
TJ Devro je objavio:"Nakon mnogo godina istraživanja i studija, sada sam ubeđen više nego ikad da na Marsu postoji mnogo više nego što to NASA priznaje."

"Siguran sam da su život, voda i inteligentni oblik života nekad postojali na planeti ali da i nakon mnogo vremena oni i dalje postoje, samo u mnogo manjoj količini."

NASA, opet, navodi da do sad nema dokaza o trenutnom ili prošlom životu na Marsu, čak ni u najjednostavnijoj formi.

Rover "Curiosity"  je detektovao dokaze da ima vode u zemlji i neke dokaze o površinskim vodama, što znači da su uslovi nekad mogli biti savršeni za formiranje života na planeti.

Skeptici kažu da su ovakva otkrića marsovske arheologije samo rezultat pareidolije.

To je fenomen kada mozak prevari oči da vidi poznate oblike ili objekte poput lica ili životinja u teksturama ili šablonima kao što su kamenita površina ili oblaci.

Izvor:Webtribune.rs


Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala