Najzanimljiviji sajt BalkanaKojek korkodil živi u kući sa vlasnikom
Indonežanin Muhamad Ivan 1997. godine, video je grupu dece kako se igraju sa bebom krokodila, kojeg su ulovili lokalni ribari. Muhamad je tada otkupio od ribara bebu krokodila
..... za 1,8 američkih dolara, a nakon toga je odneo malog reptila svojoj kući.

Muhamad je novog ljubimca nazvao Kojek, a danas više od 20 godina ovaj aligator još uvek živi sa njima sa Ivanovom porodicom.

Masivni krokodil je težak više od 200 kilograma,dugačak je 2,7 metara(kada je donet imao je svega 25cm veličine) a njegov vlasnik tvrdi da on nikoga ne bi povredio.!?

Društvene mreže su krokodila (aligatora) Kojeka učinila zvezdom u Indoneziji, jer ljudi putuju iz raznih krajeva ove zemlje da bi mogli da vide uživo krokodila kao kućnog ljubimca.

Često na fotografijama se može videti kako se ogromni krokodil (aligator) izležava samo par metara od Muhamadove dece starosti dve i 10 godina.

"Kad sam video grupu ribara kako nose mog današnje kućnog ljubimca te sam morao odmah da ga kupim. Dok je bio mali on je bio nasilne prirode, a jednom me je i ugrizao za prst. Kasnije se njegova priroda smirila i danas je on ravnopravan član moje porodice. On možda izgleda kao zver, ali je u stvari jedno veoma nežno biće koje obožava da provodi vreme sa ljudima", izjavio je loklanim medijima Muhamad.


"Mnogo volim da brinem o Kojeku. Tretman za ovakvu životinju uopšte nije komplikovan. Menjam mu vodu u bazenu jednom sedmično, a ponekad mu istrljam kožu i operem zube četkicom za zube", dodao je Muhamad.

Danas Kojek živi u bazenu ispred kuće, u kojem ovaj reptil provodi dane. Dok Muhamad tvrdi da je ishrana ovog krokodila bazirana isključivo na ribljim proizvodima, te dnvevno troši u proseku 3,7 dolara sedmično na ribu. Inače krokodil pojede u proseku 1,5 do 5 kg ribe dnevno.

"Kojek je dio moje porodice i nikad ne bih mogao ni da zamislim da bi mogao završiti u nekim drugim rukama", naglasio je Muhamad.

Stručnjaci za ove opasne reptile ističu da krokodil može da naraste i do šest metara i mogu da teže i do jedne tone.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala