Najzanimljiviji sajt Balkana


U vreme kada roditelji širom sveta postaju sve zabrinutiji koliko vremena deca provode ispred kompjutera i igraju video igrice, jedan kanadski otac ispisao je svog sina iz škole upravo zbog toga - zbog igranja video igre!...

Otac je dao podršku karijeri eSporta svog sina, tako što ga je kako smo rekli ispisao iz škole da bi sin se mogao posvetiti više vremena video igrama odnosno igranju "Fortnite" video igre.

David Herzog, 49-godišnji preduzetnik iz Sudburija u Kanadi, podržava svog sina 16-godišnjeg sina Jordana "Crimz" Herzoga , za "eSports" karijeru već više od 10 godina.

Dugogodišnji igrač, David (otac dečaka) tvrdi da je stavio video kontroler za igrice u ruke svog sina kada mu je bilo samo tri godine, i nije mu trebalo dugo da pokaže da ima pravi dar za igre. Sa svojih 7 godina, on je već bio vešt u igri "Halo" a sa 10 godina je već dominirao lokalnim gamerima (igračima) sa kojima ga je sam Dave povezao.

Kada je Jordan, osvojio svoj prvi Halo turnir, i nagradu od 2.000 dolara, Davd Herzog,otac dečaka, shvatio je da njegov sin može napraviti karijeru u eSports-u (Esport-u)


"Jednom kada je počeo da pobeđuje, bilo je lako krenutu dalje" kaže otac Dejv

16-godišnji Jordan "Crimz" Herzog je već jedan od najuspešnijih igrača video igre "Fortnite" na svetu, a nakon što se kvalifikovao za ovogodišnje Svetsko Fortnite prvenstvo zajedno sa još 200 igrača iz celog sveta, on će se boriti za nagradni fond od 3 miliona dolara!

Ali dok njegov otac tvrdi da ima urođeni talenat za video igre, njegov uspeh nije sav talent. Jordan troši između 8 i 10 sati svaki dan igrajući Fortnite.On bukvalno jede ispred svog kompjutera kako bi mogao da gleda YouTube video snimke i razgovara sa svojim suigračima, i pohađa školske časove online, tako da ne gubi previše vremena na tastaturi tj video igri.

David Herzog je prošle godine izvukao Jordan iz škole, ali kako on kaže nije zažalio zbog svoje odluke.
U stvari, nakon što se Jordan kvalifikovao za ovogodišnji glavni turnir u Fortniteu, poslao je poruku svojoj staroj školi da im (dokaže) koliko novca Jordan može da napravi ako bude dovoljno dobrar igrač.

Bilo je nekih kontroverzi oko njegove odluke, sa ljudima koji su ga optuživali za zlostavljanje dece, ali tvrdi da je to samo stvar percepcije. Ako se radi o sportu ili klaviru, ljudima bi bilo dobro, ali zato što su to video igre, to je zlostavljanje, kaže otac Dave.

"Znam da postoje društvene interakcije (druženje s vršanjacima) i svi  misle da će moj sin to propustiti, ali sada ima veliki trenutak, a mi moramo da ga iskoristimo." dodaje Dejvid

Što se tiče Jordana, on se oseća sretnim što ima oca koji ga podržava onako kako to Dave čini. On je sam svestan da je njegova misija na mnogo stvari, kao što je sedenje sa prijateljima u školi, ali on je došao da vidi ovo kao neophodnu žrtvu.

Njegov cilj je da napravi dovoljno novca da ne mora da radi većinu svog života, i ako to znači da viećinu svog vremena provodi u svojoj sobi igrajući video igre, neka bude tako.

"Prijatelji dolaze i odlaze, ali to može biti moja karijera, moja budućnost", zjavio je Jordan za "The Boston Globe".

Crimz je do sada zaradio oko 60.000 dolara od igara, koje njegov otac planira da investira u njegovo ime, ali ovo je samo početak.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1