Najzanimljiviji sajt Balkana

najveća kolekcija novina na svetu Sergio Bodini iz Italije ima najveću kolekciju dnevnih novina na svetu! Tako je Serđo i službeno upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek sa najviše dnevnih (različitih) novina na svetu. On u svojoj ličnoj koleciji  koje ma gotovo ....

iz celog sveta neverovatnih 1.444 komada dnevnih novina!

U trenutku službene potvrde iz Ginisove knjige rekorda Serđovu kolekciju su sačinjavali su novine iz 115 različitih zemalja sveta tj. nešto manje od dve trećine svih zemalja sveta.

Sergio je svoju kolekciju započeo kada je bio10-godišnji dečak davne 1980.godinenajveća kolekcija novina na svetu  Sergio BodiniU početku ih je držao u svojoj spavaćoj sobi, ali kako se on sve više i više okuplja, čuvali su ih u plastičnim kutijama koje su smeštene u podrumu kojoj je moguće da se kontroliše temperatura prostorije.

Njegov svetski-ginisov rekord zaslužio je mesto i i budućem izdanju Giniskove knjige rekorda za 2020.godinu a mi smo s njim razgovarali o njegovoj kolekciji i njegovim planovima da je još više poveća.


"Kad sam bio u školi, imali smo klasni projekat o novinama i zaljubio sam se u novinarstvo. Moj san bio je postati sportski novinar ... ali na kraju sam postao hemičar."najveća kolekcija novina na svetu  Sergio BodiniTe je dodao:
"Ipak nikad nisam izgubio radoznalost i strast prema novinama. Jednostavno ih volim! Kada uređujem svoju kolekciju i obnavljam inventar, stvarno se dobro oseam. Volim ideju da imam opipljiv dokaz o sećanjima poput medenih meseci, poslovnih putovanja, praznika itd." izjavio je Serđo za Ginisovu knjigu rekorda.

Sergiova kolekcija novina sa svih strana sveta je narasla uz pomoć prijatelja i porodice koji mu šalju novine sa njihovih putovanja širom sveta. Ističe jedno izdanje, koje je prikupio porodični prijatelj za vreme rumunske revolucije.

"Neverovatna stvar je da zaista svaka novina ima više od priče u sebi i fascinantno je čitati ih i otkrivati stare događaje, odnosno čitati uobičajene ideje tadašnjih političkih situacija." kaže ginisov rekorder sa najvećim brojem novina na svetu
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1