Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: italija tržni centar
Vlada Italije uvešće do kraja ove 2018.godine zabranu kupovine nedeljom u velikim tržnim centrima! Jer želi da očuva tradiciju porodičnog okupljanja poslednjeg, ....

neradnog dana u sedmici, rekao je potpredsednik italijanske vlade Luiđi di Majo.

U pokušaju da podstakne ekonomski rast, tadašnji italijanski premijer Mario Monti liberalizovao je trgovinu nedeljom 2012. godine, uprkos pritisku Rimokatoličke crkve i sindikata, koji su tvrdili da zemlja mora da sačuva tradiciju odmaranja nedeljom.

"Ova liberalizacija, zapravo, uništava italijanske porodice. Moramo početi da ponovo ograničavamo vreme otvaranja i zatvaranja (tržnih centara)", rekao je u nedelju Di Majo, inače lider Pokreta pet zvezdica.


Di Majo je dodao da će velike prodavnice (shopping centri) morati da budu zatvorene i u danima nacionalnih praznika.

Vlasnici malih prodavnica u Italiji odavno žele ukidanje Montijeve reforme jer su, kažu, suočeni sa nepravednom konkurencijom velikih tržnih centara.

Ranije ove godine, Poljska je ograničila šoping nedeljom jer se konzervativna vlada u Varšavi zalaže za povratak rimokatoličkim vrednostima odnosno sličnom incijativom-motom  kao što rade sad italijani.

Inicijative Poljske i Italije kose se sa sporom liberalizacijom kupovine nedeljom širom Evrope gde se prodavci suočavaju s naglim porastom onlin kupovine to jeste, putem interneta.Dodaj komentar


Komentari  
Perica
# Perica 10-09-2018 23:35
Katolicizam na mala vrata. Pod plaštom očuvanja porodice bi da uvedu nedeljni zakon. Nedostatak komunikacije u porodici tokom sedmice nije moguće nadoknaditi za jedan dan.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
Zanimljivosti dana
# Zanimljivosti dana 11-09-2018 01:06
Citat Perica:
Nedostatak komunikacije u porodici tokom sedmice nije moguće nadoknaditi za jedan dan.
S ovim delom rečenice se upotpunosti slažemo s vama :-)
Odgovori | Odgovori uz citat | CitatPročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1