Najzanimljiviji sajt Balkanau knjizi pronađena bomba
Radnici knjižare koja prodaje polovne knjige u gradiću Badajozu na zapadu Španije u jednoj od njihovih knjiga umesto stranica pronašli su "bombu" ....


kompleksni mehanizam smešten unutar korica knjiga neverovatno je podsećao na pravu bombu.!

Sporna knjiga se nalazila izvesno vreme u knjižari, a radi se o književnom delu "Kralj prosjaka" francuskog autora Žana Lartegaja. Knjiga je privukla pažnju radnika knjižare zbog neobične težine.

Nakon što su otvorili korice knjige, španski radnici u knjižari su bili šokirani kada su shvatili da su stranice knjige zamenjene neobičnim mehanizmom-bombom , koji je uključivao nekoliko štoperica i veću količinu električnih žica.

Prvo na šta su radnici pomislili bilo je da je u pitanju knjiga bomba, pa su odmah napravili evakuaciju u knjižari i pozvali policiju.

"Pronašli smo knjigu koja nije iz ove države. Knjiga je objavljena sredinom osamdesetih godina prošlog veka. Kada smo je otvorili pronašli smo neobični mehanizam, zbog kog smo bili prinuđeni da izvršimo evakuaciju zgrade i da pozovemo policiju", rekli su radnici knjižare.


Nakon što su poslali fotografiju sporne knjige policiji bilo je utvrđeno da se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi,pa je specijalni tim policije za deaktivaciju eksplozivnih sredstava izašao na teren.

Nakon pažljivog pregleda knjige specijalni tim policije je došao do saznanja da su štoperice potrošile bateriju za napajanje, te da nema traga eksplozivnih materija unutar korica knjige to jeste na ovoj lažnoj "bomba knjizi".

Poreklo ove knjige još nije poznato, ali vlasnik knjižare ima svoju teoriju. Po natpisu knjige ispisan na jeziku koji se koristi u Baskiji, kao i to da sama knjiga datira iz osamdesetih godina prošlog veka, vlasnik knjižare veruje da je ovu knjigu koristila teroristička grupa ETA, koja je planirala da izvrši napad koji nije uspeo.

"Ono što je interesantno je činjenica da je francuski autor u ovom ostvarenju spominjao "bombu koja otkucava".

Možda to ima neke povezanosti s ovim incidentom. Nikada nećemo saznati", dodao je na kraju je vlasnik knjižare polovnih knjiga u Španiji

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala