Najzanimljiviji sajt Balkana

Kiyoshi Kimura je najskuplje platio  tunu japan 2019
Preduzetnik iz japana Kijoši Kimura,koga zovu "kralj tune" koji poseduje kompaniju za proizvodnju sušija, dao je više miliona dolara za džinovsku ribu tunu na novogodišnjoj aukciji...

 

Kijoši je izdvojio rekordnu sumu novca tačno, 3,1 miliona dolara za džinovsku tunu na prvoj ovogodišnjoj (ribljoj) aukciji na novoj ribljoj pijaci u Tokiju. Kupljena riba-tuna bila je teška 278 kilograma!!

Kimura je kupio plavu tunu, ribu koja spada u ugrožene vrste!

Tuna ove veličine bi, u uobičajenim okolnostima van aukcije, bila prodata za oko 60.000 dolara, ali današnji rekord delimično ima veze sa statusom "kralja tune" i umnogome doprinosi publicitetu Kimire u njegove suši proizvodne imperije.


kijoši je tunu dočekao i u svom suši bar restoranu

Kupio sam dobru tunu. Cena je veća nego što sam očekivao, ali se nadam da će naše mušterije uživati u ovoj izvrsnoj tuni“, rekao je Kimura posle aukcije.

Cena koju je platio dvaput je veća u poređenju sa dosadašnjim rekordom iz 2013. godine koja je iznosila 1,4 miliona dolara, a kupac je opte bio Kiyoshi Kimura

"Kralj tune“ je bio najveći ponuđač na novogodišnjim aukcijama u proteklih sedam godina.

Trgovci na veliko i vlasnici kompanija koje se bave proizvodnjom sušija često izdvajaju velike sume novca za najbolju ribu na prvoj aukciji u Novoj godini, koja se održava pre zore.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1