Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija japanski zaposlenik
Jedan nemenovani 64-godišnji japanski radnik kancelarije za vodosnabdevanje iz Kobea u Japanu dobio je ukor i novčano je kažnjen jer je ranije napuštao svoje radno mesto...

Tako je taj radnik u vremenskom razdoblju od sedam meseci 26 puta ranije napustio svoje radno mesto kako bi otišao na pauzu za ručak.

Njegovu "prevaru" otkrio je kolega, kad je kroz prozor svoje kancelarije video dotičnog muškarca kako tri minuta pre početka dogovorene pauze za ručak izlazi iz kompanije i odlazi u obližnji restoran, prenosi Gardijan.

On je sve prijavio šefovima koji su odmah odlučili da sprovedu pravu tajnu akciju kako bi saznali koliko često se to događalo.

Uprava kancelarije za vodosnabdevanje zaposlenom je sa plate skinula polovinu iznosa jednog dnevnog dohotka, ali gore od novčane kazne svakako je bilo javno poniženje.


Naime, šefovi su po razrešenju ovoga slučaja odmah sazvali konferenciju za novinare tokom koje su najoštrije osudili "njegovu neposlušnost koji ih je duboko rastužio". Nakon toga su se svi poklonili u znak izvinjena.

"Pauza za ručak počinje tačno u podne i traje do 13 sati. Dotični gospodin je pogrešio jer je radno mesto napuštao nekoliko minuta ranije. Time je prekršio interna pravila kompanije" izjavio je portparol kompanije iz japanskoga Kobea

Kažnjeni radnik je u svoju odbranu rekao kako je "morao da promeni radni ritam". Korisnici društvenih mreža masovno su stali u obranu kažnjenog radnika.

Oni se pitaju da li će se ovo "bolesno" pravilo primenjivati i na ljude koji napuštaju kancelariju da bi išli u toalet?

Da podsetimo, japanska vlada je, zbog velikog pritiska javnosti, prošlog meseca morala zakonom da zabrani prekovremeni rad u trajanju od 100 sati na mesec, nakon samoubistva 24-godišnjeg Japanca, kojeg je 2015. stres na poslu oterao u smrt.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala