Najzanimljiviji sajt Balkana

Kane Tanaka najstarija (ženska ) i osoba uopšte na svetu
Kane Tanaka iz grada Fukuoke u Japanu, zvanično je potvrđena kao najstarija osoba na svetu na ceremoniji u staračkom domu u kome živi...

Ona je prisustvu članova porodice i gradonačlenika grada Fukuoke postla najstarija (i ženska soba) i najstarja osoba uopšte na svetu, sa svojih 116 godina i 66 dana, danas, 9. marta 2019. godine.


Tokom ceremonije upisa u Ginisovu knjigu rekorda koa najstarija osoba na svetu, Kane je dobila kutiju čokolade koju je odmah otvorila i počela jesti.

Kasnije su je pitali koliko danas želi da pojede čokolade ona je sa smeškom odgovorila: "100.!"

Tanaka je rođena 2. januara 1903. godien, iste godine kada su braća Rajt ostvarili svoj prvi avionski let, kao sedmo od osmoro dece.


Udala se za Hideo Tanaku 1922. s kojim je imala četvoro dece i jedno usvojeno. I radila je u porodičnom biznisu čitavog života.Kako kažu u staračkom domu ona ustaje svaki dan pre 6.00 jutro i voli da se bavi matematikom i da igra igru "Otelo".

Pre nje, najstarija ženska osoba na svetu bila je takođe Japanka, Čijo Mijako, stara 117 godina, koja je umrla u julu prošle godine.

Japanci su poznati po dugovečnosti i dominiraju na listi najstarijih osoba u svetu. Te se godine tradicionalno poštuju, tako da ljudi ostaju aktivni i sa osećajem da su korisni i u 80-im godinama i oni stariji.

Najstarija do sada je Francuskinja Žana Luiz Kalmen, rođena 21 Februara 1875. godine koje je, po Ginisovoj knjizi rekorda,ona je živela 122 godine.

Dok je najstariji muškarc bio je Masazo Nonaka (Japan) koji je preminuo 20. januara 2019. godine u dobi od 113 godina 179 dana te se sada traži službeno najstarija muška osoba na svetu.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1