Najzanimljiviji sajt Balkana

lebdeći suncobran japan
Mala japanska kompanija "Ashai Power Service" predstavila je prototip pokretnog lebdećeg (letećeg) suncobrana koji se kreće pomoću drona ... i koji će omogućiti korisniku da hoda u senci na velikim vrućinama.

Ko je doživeo vruća i vlažna japanska leta razumeće šta je podstaklo otkriće nove sprave.

"Ashai Power Service japanska, mala kompanija u severoistočnoj prefekturi Tošigi, nada se da će iduće godine moći da počne s prodajom nove sprave - "letećeg suncobrana".

Sam sitem za praćenje osobe koja se skriva od sunca ispod ovog "lebećeg suncobrana" zasniva se na kamerama.

U prvo vreme cilj će biti da deluje u privatnim zatvorenim prostorima kao što su golf tereni zbog rizika od pada i zbog komplikovanih propisa za korišćenje dronova.


"Smislio sam da napravim ovaj predmet jer ne volim da nosim kišobran", rekao je za Frans pres vlasnik firme Kendži Suzuki. ;

"Leteći suncobran" je prečnika 1,5 metra, prototip drona suncobrana težak je pet kilograma i za sada može da leti samostalno pet minuta na bateriju koja se puni.

Kompanija sa nada da će moći da poveća vreme leta na 20 minuta, tako što će olakšati motor.

"Trenutno testiramo treću generaciju prototipa i pokušavamo da prevaziđem glavni tehnički izazov a to je stabilizacija leta iznad glave korisnika uz njegovo praćenje", rekao je Suzuki.

Pogledajte video:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1