Najzanimljiviji sajt Balkana

Isu SugavaraIšu Sugavara japanski ministar za trgovinu podneo je ostavku nakon što je glasačima slao skupocene lubenice, pomorandže, ikru i matični mleč,... čime je prekršio izborni zakon.  Osim toga, ponudio je i da porodici jednog birača da 20.000 jena, odnosno 185 dolara.

Optužbe japanskom ministru Sugavaru su prvi put isplivale u nedeljniku Šukan Bunšun, gde je objavljeno da je Sugavarina sekretarica ponudila 185 dolara porodici jednog birača koji je preminuo.U Japanu je običaj da se ožalošćenim porodicama daje novac kao neka vrsta saučešća, ali japanski izborni zakon političarima zabranjuje da glasačima daju bilo kakve poklone.

Nedeljnik je takođe objavio i listu poklona koji su poslati iz njegove kancelarije, uključujući ikru bakalara i pomorandže, kao i zahvalnice od primalaca pošiljki.

Isshu Sugawara je rekao novinarima da se i dalje odlučuje da li je prekršio zakon, ali da je on, ipak, odlučio da podnese ostavku, prenosi Nikej Ejžijan rivju.

"Ne želim da moji problemi utiču na rad parlamenta", istakao je Sugavara.

Premijer Šinzo Abe rekao je da on takođe snosi odgovornost zato što je imenovao Sugavaru na mesto ministra.

"Duboko se izvinjavam narodu Japana", naveo je Abe.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1