Najzanimljiviji sajt Balkana

najveća ženska stopala na svetu Julie Felton

49-godišnja britanka Julie Felton iz Ellesmere-a iz okruga Shropshire službeno po Ginisovoj knjizi rekorda ima najduža i najveća ženska stopala na svetu!...

Ona se udala u Liverpulu, 20. aprila, noseći cipele specijalno napravljene za njena velika stopala.

A kako i ne bi jer Felton nosi britansku mušku veličinu cipela 15 (feet-a) dok po američkim standaridma ona nosi veličinu cipela 15.5 a po evropskim standardima 49.5 centimetra

Sa ovim dimenzijama sotopala ona ima najveća i najduža stopala na svetu što se tiče žena Njeno desno desno stopalo ima dužinu od neverovatnih 32,9 centimetara dok je levo stopalo dugačko 32,73 centimetra.najveća ženska stopala na svetu julie felton                                                          (kliknite na sliku za uvećanje slike)


Ova veličina njenih stopala tj cipela je značilo samo jedno da je pronalaženje cipela za njeno vjenčanje je bio veliki problem!

"Pokušaj da nađem cipele koje se uklapaju je prilično nemoguće, naročito kada mi trebaju ženske cipele, osim ako ne želim da ih napravim po narudžbi, tako da obično i uvek završim noseći muške cipele ili patike."

"Za moje venčanje bila sam sretna da kupim par patika ali moj zaručnik, Steve, je rekao:" Nema šanse da ideš sa tim patikama na venčanje"

Te je Stiv kontaktirao lokalnu štampu, nagovarajući iz kompaniju iz Devone "Rainbov Club Shoes" da istupi i učini uslugu Julie te izrade najlepši par cipela koju je ona ikada imala"


Julija navodi da je do svoje veličanstvene veličine od 49,5cm stopala stigla kada je imala 17 godina.Naravno, ovo je učinilo kupovinu obuće malim problemom tokom svih godina i decenija .

Sue Haskei, lokalni podijatar, zamoljena je da napravi merenja njenih stopala i službeno zabeleži Ginisov rekord kao žena sa najdužim i najvećim stopalima na svetu

"Vidim mnogo različitih stopala, svih oblika i veličina, ali moram reći da su Julie najveće koje sam ikada vidiela u svojoj karijeri", rekla je Sue.

Ipak Julijine noge su i dalje 8 cm kraće od onih Jeison Orlando Rodriguez Hernandez iz Venecuelae koji ima najveća stopala na svetu što se tiče muškaraca njegova veličina stopala je 40.55 cm. 

Prosečne veličine stopala u Velikoj Britaniji nekada su bile 5-6 u SAD 7-8 u Evropi dužaina je bila 38-39 cm). Sada je Britaniji prosečna dužina stopala između sedam-osam, u SAD 9-10, a Evropi između 40-41 centimetar dužine
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1