Najzanimljiviji sajt Balkana

mrav Svakodnevno, španski pustinjski mravi napuštaju svoje mravinjake u potrazi za hranom.Kada hodaju, španski pustinjski mravi koriste strategiju koja se naziva "integracija staze"...

Pamte svoju kretnju od kada su izašli iz mravinjaka, i onda to koriste kako bi se najbrže vratili. Ipak, kada naiđu na veći obrok, kao što je cvrčak ili zrno kukuruza, često moraju svoj plen da odvuku hodajući unazad.


Kako je to moguće?


Ovi insekti imaju širok ugao gledanja - mogu da vide skoro punih 360°. Ljudi, na primer, mogu samo da vide jednu trećinu svoje okoline bez okretanja glave.

Zato mravi, dok se kreću, verovatno uzimaju informacije koje se nalaze svuda u njihovoj okolini, a zatim ih koriste za povratak kući unatraške, dok vuku hranu.

Zato oni mogu da prepoznaju okolinu čak i kada hodaju unatraške, što je visok nivo vizuelne sofisticiranosti za tako sićušnu životinju, piše sajt Science mag.


izvor:B92Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1