Najzanimljiviji sajt Balkana


DELO, mala nemačka kompanija specijalizovana za industrijska lepila, nedavno je postavila novi Ginisov rekord nakon što su sat vremena uspešno. 
držali (okačili) teški kamion od 17 tona...

u vazduhu koristeći samo super jaki lepak.!

U pokušaju da pokaže da proizvodi najjača lepila na svetu, bavarska kompanija DELO krenula je u avanturu da podigne kamion od 17,5 tona jedan metar iznad zemlje koristeći samo 3 grama veoma jakog lepka "DELO MONOPOX" razvijenog posebno za ovaj događaj.!

Koristili su industrijsku dizalicu i četiri aluminijumska cilindara sa pokrovnom površinom od 3,5 cm (prečnik standardne limenke za sodu), pričvršćene na točkove kamiona s nekoliko kapi visoko otpornog na temperaturu DELO MONOPOX super jakog lepila.


Tako je kamion od 17 tona visio u vazduhu čitav jedan sat i tako oborio prethodni rekord držanja u vazduhu uz pomoć lepka kamion od 16,09 tona.
kamion ginisov rekord super lepak
"Uspeli smo!", Rekla je Sabine Herold, partner DELO-a posle uspešnog obaranja Ginisovog rekorda.

"Odličan rezultat je apsolutni uspeh tima, koji takođe pokazuje kako radimo svaki dan. Ne stidimo se izazova i znamo da naši lepkovi mogu preživeti do krajnosti" dodala je Sabine

DELO je izašao u izazov znajući da je rekord za najjači lepak na svetu srušen sedam puta u 12 godina, pri čemu je prethodni bio iz 2013. godine, kada je nemački Aerospace centar uspeo da podigne 16,09 tona pomoc´u sopstvenog prilagođenog modifikovanog super lepka!
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1