Najzanimljiviji sajt Balkanashimao shenzhen hongkong biće druga najviša zgrada na svetu
Neboder  u kineskom gradu Šendženu,  kada bude završen 2024. godine mogao bi da postane druga građevina po visini na svetu.... sa svojom visinom od neverovatnih 667,8 metara

Kinezima planove može da pokvarijedino grad Dubai sa kulom koja je visoka 711 metara.

Više kineskih gradova poseduje građevine to jeste, nebodere koji su među njavišim zgraddama na svetu .kao što je finansijski centar Ping An u Šendženu od 599,1 metar, finansijski centar CFT u Guangdžou visok 530 metara ili CITIC kula u Pekingu visoka 520 metara

Tako je pre par dana u kineskom gradu Šendženu počela izgradnja novog kineskog nebodra koji akda bude završen kako se pretpostavlja biće druga najviša zgrada (neboder) na svetu odnosno međunarodni centar Šimao Šendžen-Hongkong.


Prema projektu zgrada visoka 667,8 metara biće završena 2024. godine, kada bi mogla da bude druga zgrada po visini na svetu, ostavljajući iza sebe sadašnju drugu najvišu - kulu u Šangaju koja se uzdiže na 632 metra.

Međutim, u to vreme među najvišim zgradama na planeti mogla bi da se nađe i kula Dubai One Tower sa planiranih 711 metara visine.

Kineskim graditeljima ostaje da se nadaju da njihove kolege u Dubaiju neće biti revnosne i da neće završiti kulu 2021. godine. Ali ni tri godine kasnije.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala