Najzanimljiviji sajt Balkana


Kinezi planiraju da izgrade megapolis u kom će živeti neverovatnih 130 miliona stanovnika i saobraćajno ga povezati tako da se sa kraja na kraj tog ogromnog grada može doći za jedan čas....

Ovaj grad -megapolis će imati veličinu kao Peking i Tianjin zajedno. U sastav tog megalopolisa ušli bi gradovi Peking, Tianjin i delovi provincije Habei, kao i novi grad koji se  već pre dve godine počeo da gradi. (okada se stvorila ideja o tome)

Vlada u Pekingu hoće da nadmaši druge megagradove kao što su Šangaj u oblasti reke Jangce i oko Biserne reke - oblast Guangzhou.

Reč je o novom gradu u specijalnoj ekonomskoj zoni nazvanoj: Novo područje Xiongan (Siongan), koji bi trebalo da zauzima površinu tri puta veću od najvećeg grada u SAD, Njujorka ili 137 puta veći od Londona!
130 milions people city in china
Službene vladine agencije saopštavaju da će novi grad smanjiti pritisak na automobile preopterećenom Pekingu, u kojem živi 22 miliona stanovnika.

Nakon najave izgradnje novog grada, cene nekretnina doslovno su se udvostručile u jednom danu, prenose lokalni mediji i svetske agencije.Interes za nekretnine bio je toliki da je kineska Vlada proglasila privremenu zabranu kupovine, iako to nije sprečilo ilegalne trgovce da i dalje mešetare.

Vlada Kine je pre 2 godine već odobrila 36 milijardi dolara za gradnju 1100 kilometara novih železničkih linija unutar tri godine, a koje bi trebalo da čine osnovu transportnog sistema novog megalopolisa a koji je nazvan Jing Jin Ji, a u koji će ući i Hingan kada bude napravljen.

Dugoročno je planirana izgradnja čak 24 gradske linije (do 2050. godine), a njih osam do 2020. godine. Cilj je da se s bilo kojeg kraja budućeg grada na drugi kraj može doći u roku sat vremena
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1