Najzanimljiviji sajt Balkana

Kornjača Tommy (Tomi) je ovih dana postala najstariji živi kućni ljubimac na svetu! Ona je preživela je dva svetska rata, šest različitih monarha i 21 predsednika SAD.  Hermanova (šumska) kornjača Tommy, čiji je vlasnik Šila Floris (62) iz grada Gilforda... u Velikoj Britaniji,proslavila je svoj 121. rođendan i time postala najstariji živi kućni ljubimac na svetu.!

Kornjača Tomi rođena 1898. godine, Tommy je bio u porodici  Šile Floris od 1909. godine kada ju je baka Margaret Cloonan kupila za svega jednu funtu i to kada je kornjača već imala 11 godina.!


Tommi živi sa Šilom, još od njenog detinjstva! Ona tvrdi da ni jednom je nije odvela kod veterinara, i da je njena verna kornjača i dalje u savršenom zdravstvenom stanju uprkos tolikim njenim godinama.

Šila je rekla novinarima: '
"Imala sam pet godina kad su je doneli u moju porodicu. Moje najranije sećanje na nju je u vrtu moje majke i oca kako se polako kreće po bašti. Sećam se kako se trčala po bašti i bila prilično brza koranjača. Ona je vrlo posebna, i veliki je borac"
Sheila tvrdi da se dugovečnost kornjače Tommija može pripisati njenoj zdravoj prehrani baštenskog korova i puno ljubavi i brige njenih vlasnika tokom svih poslednjih 121 godina."

Inače najstariji ljubimac na svetu kornjača Tomi dane provodi dane u bašti i uživa u određenom mestu ispod živice.Njastariji kućni ljubimac uživa u grickanju trave, korova i maslačaka.

Šheila vlasnica koranje Tomi je an kraju reklada je kornjače kao kućne ljubimce najlakše paziti u čuvati od svh kućnih ljubimacaDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1