Najzanimljiviji sajt Balkana

Dan I Laura Dotson vlasniciaukcijske kuće American Auctioneers
Jedan anonimni kupac kupio je korišćeno skladište na aukciji "Storage auctions" za 500 funti i u njemu pronašao pravo malo bogatstvo...

Ovo je priča o ovom neobičnomi zanimljivom slučaju koja je izašla u javnost pre par dana zahvaljujući Danu Dotsonu, voditelju aukcije i emisije "Storage Wars" kojem je jedna starija žena prišla na jednom humanitarnom događaju na kojem su se oboje našli.

"Jedna starija žena iz Azije koja je sedala jedan sto dalje od mene gledala me je kao da želi nešto da mi kaže. Na kraju mi je prišla i rekla mi je da njen muž radi sa čovekom koji je kupio skladište od mene za 500 funti. Prvi majstor kojeg su pozvali da im pomogne nije uspeo da otvori skladište, ali drugi jeste. U skladištu koja su obično prazna, nalazilo se 6,5 miliona evra" rekao je Dan Dotson
novac iz skladišta 6,5 miliona evra
Anonimni lovac na blago kupio je korišćeno skladište na aukciji za 500 funti i u njemu pronašao čak 5,8 miliona funti (6,5 miliona evra) .


Dan kaže da se nakon toga javio advokat koji predstavlja originalne vlasnike skladišta, a koji je kupcu skladišta ponudio nagradu od 465.000 funti (600.000 dolara) ukoliko vrati novac. On je to odbio, pa je usledila druga ponuda u visini od 930.000 funti (1,2 miliona dolara), koja je prihvaćena. Lovac na blago vratio je vlasnicima novac i dobio dogovorenu sumu.

Identiteti originalnih vlasnika skladišta nisu otkriveni, kao ni zbog čega su toliku količinu novca držali na takvom mestu.

"Toliko miliona u skladištu ne možeš da zaboraviš. Možda je neko drugi bio zadužen da brine o skladištu" rekao je Dotson u snimku, a njegova žena je dodala da je možda reč i o osobi koja je otišla u zatvor.

Inače, za skladišta u SAD nalik na metalne kontejnere plaća se najam, a ukoliko se ta obaveza ne ispuni, skladišta nakon određenog vremena mogu biti prodata sa sve onim što se u njima nalazi.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1