Najzanimljiviji sajt Balkana

Ivan sa svojim vukom grejom živi u stanu
Ivan i njegova kćerka iz Volgograda, dele svoj dom sa odraslim divljim vukom kome su dali ime Grej! Inače vuk Grej već nekoliko godina živi s njima u kući...

Bilo im je lakše kada su živeli u Astrakhanu, ali su se stvari zakomplikovale kada su se morali useliti u jednosoban stan na prvom spratu devetospratnice u Volgogradu.

Uprkos mnogim izazovima, uspeli su da zadrže svog ljubimca-divljeg vuka, a Ivan kaže da ne bi mogao zamisliti život bez njega. On je rekao da je ovog neobičnog ljubimca upoznao pre nekoliko godina, kada je pozvan u lov u Astrakhanu.

U jednom trenutku lovci su pratili svoje lovačke pse dublje u šumu, a Ivan je ostao sam. Tada su dva mladunčeta vuka izašla pred njega iz grmlja.

Priseća se da je stajao tamo i gledao u njih, nesiguran kako da reaguje. Na sreću, jedno mladunče je preuzelo inicijativu i prišlo mu. Kada se približilo, Ivan se sagnuo da ga pozdravi i mladunče je počelo da mu liže ruku.

On tvrdi da je bio upoznat s osnovama komunikacije sa životinjama i znao je da dva mladunčeta trebaju i traže njegovu pomoć. Ivan je poveo oba vuka sa sobom u Astrakham, ali nije mogao da ih zadrži oba, tako da je jedno mladunče dao svom prijatelju koji je živeo na selu, a za sebe je zadržao ono koje mu je polizalo ruku.

Nažalost, Grejov brat- drugi vuk, se nije adaptirao domaćem životu. Krao je piliće i maltretirao stoku, a kad je to dosadilo Ivanovom prijatelju, on se rešio "štetočine" Ipak Ivan nije rekao da li je vuk oteran ili eventualno ubijen.

S druge strane, Grej se naviknuo na domaći život među ljudima, u malom apartmanu. Ivan i njegov vuk su spavali u istom krevetu, izlazili su u šetnje i sve funkcioniše u najboljem redu.

Kada su se on i njegova kćerka preselili u Volgograd, stan je bio jedva dovoljno veliki za njih dvoje, a kamoli za velikog vuka, ali ostaviti ljubimca nije bila opcija. Kako bi olakšali život Greju, pretvorili su balkon u kavez za njega.izvor:Nezavisne novine.com

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala