Najzanimljiviji sajt Balkana

lazni pilot vilijem čendler leteo je 20 godina FOTO:facebook privatna arhiva
Pilot Vilijem Čendler je tokom cele svoje "pilotske" karijere leteo sa lažnim ispravama tj.on je bio lažni pilot sve dok mu južnoafrička aviokompanija nije oduzela pilotsku licencu.....

Chandler imao samo dozvolu komercijalnog pilota!.Dok avio-kompanije zahtevaju od pilota da imaju licencu za pilota avionskog prevoza (ATPL) za međunarodne letove dugih linija.


Tako je lažni pilot William Chandler više od 20 godina leteo i upravljao avionima bez pravilne pilotske dozvole!

Za ATPL, piloti moraju proći nekoliko tehničkih i medicinskih pregleda i završiti 1.500 sati letenja. Vlasnici tj piloti licenci moraju "osvežiti" svoje licence svake godine u nizu testova koji uključuju simulacije letenja i fizičke preglede.

Čandler je otkriven je nedavno kada je prolazeći kroz švajcarski vazdušni prostor izveo neke neuobičajene manevre, piše Miror.

Kompanija SAA otkrila je lažne papire dok je istraživala incident koji se u novembru prošle 2018. godine dogodio kada je avion na letu iz Južne Afrike do Frankfurta prolazio kroz švajcarski vazdušni prostor.

Prema pisanju južnoafričkog lista Mejl Gardijan, ispostavilo se da je Čendler, kao kopilot tada upravljao avionom koji je nekoliko puta čudno skrenuo.

"Niko te manevre nije razumeo. Kad su sleteli odmah su napisali izveštaj. Navodno su ti manevri izazvali i probleme na samom avionu", rekao je izvor upoznat sa situacijom dodajući da je kompanija pokrenula istragu.

Čendler je inače odbio unapređenje u kapetana jer bi to značilo da ponovo mora da polaže letački ispit.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1