Najzanimljiviji sajt Balkana

vađenje pijavice iz grla kineza  foto:AsiaWire
Doktori specijalisti u kineskoj bolnici Xingwen u gradu Yibinu otkrili uzrok kašlja kod jednog nemenovanog kineza a to je bila prava pijavica ...

Jedan nemenovani kinez 60-godišnji iskašljavao krv skoro dva meseca je pokušavao sam izlečiti kašalj, ali kako mu nije polazlo za rukom on je morao da poseti lekare.

Doktor Zhang Dadong napravio je endoskopiju i otkrio da 60-godišnj čovek ima pijavicu pričvršćenu za dušnik Tako su doktori izvukli iz grla 10 centimetara dugačku pijavicu nakon dva meseca koliko je pijavica živela i rasla u dušniku.
izvađena pijavica iz grla kinezaKako nije mogao odmah izvaditi klisku pijavicu, kolege koje su asistirale dr.Zhangu su mu pomogle ''smiriti'' je s pomoću aerosolnog sedativa.Tek tada ju je uspeo uhvatiti pincetom i izvući iz grla pacijenta.

Veruje se kako je 60-godišnjak popio neprokuvanu vodu u kojoj su se nalazila jajašca pijavica, a jedna mu se ličinka potom izlegla u grlu i dva meseca se hranila njegovom krvlju sve dok nije narasla do veličine od 10 santimetara

Zbog toga su upozorili lokalne stanovnike da obavezno prokuhavaju vodu pre konzumiranja.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1