Najzanimljiviji sajt Balkana

fd 0ne ferrariKako će u budućnosti izgledati prvi leteći automobili?  Ako ne znate sada ćete dobiti priliku da saznati kako će izgledati jedan od tih letećih auta "FD-One" inspirisan današnjim automobilom "Ferari"!. ...

U budućnosti nas očekuju hibridni modeli na električni pogon, a 2030. godine možda i čak leteći autmobil "Ferrari"

"Lazzarini Design" je pokazao kako će taj, u stvari dron sa tri elise, izgledati u nekoj tamo bliskoj ili dalekoj budućnosti Mišljenja obožavalaca su podeljena.Iako u Maranelu još nisu počeli da rade na letećim automobilima, vizija jednog takvog ferarija upravo se pojavila.

italijanski studio "Lazzarini Design" objavio je video-animaciju (video) futurističkog letećeg automobila baziranog na modelu ferrari auta nazvanog "FD-one".

Ovaj leteći "automobil“ če imati orema nezvaničnom izvoru, ovaj leteći dron imaće V12 agregat i tri propelera a njegov dizajn je inspirisan trkačkim modelima iz pedesetih godina 20. veka.
fd 0ne ferrari sl2Iz kompanije Lazzarini tvrde da je ovo vozilo malo duže od sedam metara i lakše od 1.000 kilograma, kao i da može d postigne brzinu od 500 km/h, zbog čega otvorena pilotska kabina nije baš najbolje rešenje.

"Izgledom podseća na "ferari 500", trkački automobil 'Formule 2', kojim je Alberto Askari osvojio svoje prve dve titule svetskog šampiona 'Formule 1, 1952. i 1953. godine'“, objašnjava dizajner Paolo Lazarini.

„Lazarini“ trenutno traži investitore koji su spremni da ulože novac u izgradnju prototipa prvog letećeg „ferarija“. U međuvremnu, kupci klasičnih „ferarija“ su najavili bojkot ovakve letilice jer smatraju da oni kupuju automobile, a ne dronove.

Pogledjate video:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1