Najzanimljiviji sajt Balkana
Japanac Isao Maći koji je i direktor škole samuraja poseduje slobodno možemo reći nadljudske osobine tj reflekse.Isao je moderna verzija drevnih samuraja,on od svoje 5 godine života  vežba sa mačem to jeste katanom (tradicionalni japanski mač)...

Svoju tehniku korištenja katane je doveo do savršenstva slobodno možemo reći tako je ovaj samuraj u stanju da preseče na pola zrno graška koje se ispaljuje iz pištolja brzinom od 200 km na sat na razdaljini od 70 metara,preciziniji da budemo metak za ersoft leti brzinom od 48 metara u sekundi!

Ova brzina ispaljivanja "metka" je isuviše brza obično ljudsko oko da kao objekat uopšte registruje a kamoli da ga ovo "zrnce od metka" prereže na pola sa mačem -katanom.Ovaj njegov poduhvat i neverovatna nadljudska sposobnost je zabelena i na video snimku,video snimak inače je do 250 usporen da bi se mogao videti pun efekat tj polovljenje plastičnog metka.

Ali moderni samuraj Maći kako on sam kaže ne vidi ( ispaljeni) metak okom: on ga vidi na neki drugi način.

"Ovde se radi o procesuiranju podataka na potpuno drugoj čulnoj ravni, jer on ovo ne procesuira vidom.Ovo je potpuno druga ravan predviđajućeg procesuiranja" kaže psiholog dr Ramani Durvasula.

Predviđanje trajektorija objekata je nešto što u principu svi možemo da radimo. Kad neko šutne loptu, mi možemo da pretpostavimo njenu trajektoriju na osnovu životnog iskustva i da se ponašamo i krećemo u skladu sa tim. Ali mi to i dalje radimo na osnovu našeg iskustva i vida.

Dok mozak ovog modernog samuraja Maćija radi na potpuno drugom nivou, jer on udara stvari koje se kreću brzinom koju oko ne može da isprati.Po rečima nekih naučnika,Maći uopšte ni ne "oseća" ispaljeni metak. On ga jednostavno predviđa gde će biti i kada će tu biti i onda izvršava udarac katanom.

Ovako nešto ga čini zaista čovekom sa nadljudskim sposobnostima i pravim džedajem :)Uz opasku da ovaj video snimak možda su neki od vas i odgledali tj.nije toliko nov, ali za nas je itekako zanimljiv pa zaslužuje da se nađe na ovom sajtu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala