Najzanimljiviji sajt Balkana

Lilia Konovalova(29) iz Uralska u Kazahstanu imala je prevremeni porođaj i donela je na svet ćerku 24. maja, a njen blizanac se rodio tek 9. avgusta, odnosno 11 nedelja kasnije...

Kazahstansko ministarstvo zdravlja postavilo je kvotu takvih porođaja na 50 miliona prema jedan.

Lilia Konovalova je rodila ćerku Liju u 25. nedelji trudnoće, beba je težila oko 800 grama i bila je smeštena na odeljenju intenzivne nege mesec dana. Brat Maksim je stigao tek dva i po meseca kasnije, i bio težak nepuna tri kilograma.Izuzetno neobičan dvostruki porođaj, bio je moguć samo zbog toga što Liliia ima dvostruku maternicu, i svaki od blizanaca se razvio u svojoj materici.Sada se radosna majka sprema da sa decom izađe iz bolnice, pošto su oboje zdravi, a devojčica je dostigla očekivanu težinu. Pohvalila je medicinsko osoblje i svoj porođaj opisala kao čudo.

"Bila sam šokirana kada sam saznala da imam dvostruku trudnoću a onda jako zabrinuta kada se desio prevremeni prvi porođaj" rekla je Lilia.


Iako su takvi porođaji izuzetno retki, a još su ređi sa velikom vremenskom razlikom, pošto su posle rođenja devojčice otkrili o kakvom je slučaju reč, lekari su pratili stanje žene, strpljivo čekali, i bili u pripravnosti za drugo.

"Sve vreme, majka je bila u našem centru, brinula se o devojčici i čekala drugo rođenje" rekao je Eset Jeralin, zamenik direktora regionalnog perinatalnog centra.

Iako su ovakvi porođaji izuzetno retki, ranije ove godine, žena u Nemačkoj rodila je drugog blizanaca 97 dana posle prvog.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1