Najzanimljiviji sajt Balkana


Najduži vodeni tobogan na svetu biće smešten u Maleziji na obroncima džungle u oblasti Penang u ovkiru  "Escape Theme Park"-a,  najverovatnije će biti proglašen najdužim na svetu kada se otvori, u avgustu 2019. godine.!...

Novi vodeni  najduži tobogan na sveu biće dužine 1.140 metara.!

Sadašnji Ginisov i svetski rekord za najduži tobogan na svetu drži toboganu od 601 metara u Action Park u Nju Džersiju, od 2015. godine, ali za samo dva meseca će ga prestići novi vodeni tobogan koji se trenutno gradi u Maleziji

Već 65% ovog "najdužeg tobogana na svetu" je završeno a kada se kompmpletno završi. 


Tragače za uzbuđenjem  će ovaj najduži vodeni tobogan odvesti na epsku vožnju od 4 minuta sa vrha brda, kroz bujnu džunglu koja ih na kraju posetioce - avanturiste pune adrealina baca u veliki bazen pri dnu.

"Escape Theme Park" je objavio da će preostali deo vodenog tobogana od 435 metara biti završen na vreme za otvaranje u avgustu mesecu.

"Naš plan je bio da se izgradimo vodeni tobogan koji će posetiocima omogućiti pregled celog parka i nismo imali nameru da oborimo svetski i Ginisov rekord. Ipak, ponosni smo na ono što smo postigli ", rekao je Sim Choo Kheng, izvršni direktor Escape tematskog parka.

Jedan od najizazovnijih delova procesa izgradnje bio je korišćenje terena i drveća Penang džungle bez oštećenja krhkog ekosistema

U tom cilju, većina materijala je ručno prebačena na vrh brda, umesto da se koristi teška mehanizacija koja je obično potrebna za takve projekte. Tokom planiranja, inženjeri su takođe otkrili načine rada oko drveća umesto da ih iseku da bi napravili mesta za spust tobogana.

Tipično, za izgradnju tobogana trebalo bi da se izgradi toranj visine od 20 spratova, što je veoma skupo i neugodno, posebno u tako prirodnom okruženju kao što je džungla Penang.

Tako Escape Theme Park je odlučio da koristi jednu od obližnjih brda kao polazište za vodeni tobogan, koji  će vozači doći do žičare.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1