Najzanimljiviji sajt Balkanapark Eko Alberto gde posetioci mogu biti ilegalni imigranti
U Mesiku postoji neobičan tematski zabavno avanturistički park koji nudi posetiocima da za 20-ak dolara osete na sopstvenoj koži kako je biti ilegalni imigrant!....

"EkoAlberto park" u El Alberu nudi posetiocima da bar na jednu noć osete kako je biti ilegalni imigrant...

Ovaj avanturstički park nudi "noćni kompletan doživljaj" - od vožnje u pretrpanom kamionu, preko borbe s blatom, tunelima, kanjonima, otrovnim biljkama, zmijama i paucima, pa sve do "pokušaja prelaska granice" sa SAD.

Karta za ovo migrantsko iskustvo se kreće od 17 dolara, koliko košta "standardan paket". Za "ekstremnu verziju", koja traje pet sati, treba izdvojiti i do 24 dolara

Park takođe i dalje u ponudi ima "Noćnu šetnju" uprkos tome što na hiljade ljudi iz Centralne Amerike pokušava da se domogne SAD.

Imigrantski zabavni park "EkoAlberto park" se nalazi na oko 130 kilometara severno od Meksiko Sitija i ovu "atrakciju" u ponudi ima od 2004. godine.

Turiste prvo stave u kamione kojim ih odvezu do navodne granice, a oni onda prate Ponča, koji glumi krijumčara. Navodi se da turisti iskuse oko pet odsto onoga što pravi migranti dožive u pokušaju prelaska granice.

"Uslovi su surovi tamo gde idemo. Nalazimo blato, tunele, kanjone, otrovne biljke, zmije, paukove. Samo zamislite kroz šta sve migranti prolaze... nemaju vodu, ni hranu, a možda se baš u ovom trenutku prevoze na krovu voza ili pešače kroz hladnu pustinju", rekao je čovek koji glumi Ponča.

Na "kraju puta", čekaju ih lažni pripadnici američke pogranične patrole koji jure "imigrante". Sekretarka parka Purifisasion Alvares rekla je da oni nude "jedinstvenu aktivnost koja se ne može naći na drugom mestu".

"Cilj je simuliranje onoga što imigranti doživljavaju u pokušaju prelaska granice sa SAD", dodala je. Jedan od zaposlenih rekao je da "Noćna šetnja" predstavlja "odavanje priznanja svim imigrantima" 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala