Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija:mobilni telefon u školi
Kostas Gavroglu grčki ministar obrazovanja uputio je cirkularnu poruku u kojoj navodi da se zabranjuje učenicima u školi da koriste mobilne telefone....


i druge uređaje, koji imaju sposobnost fotografisanja i snimanja.

Ministar je u poruci, takođe, zabranio da se objavljuju fotografije i video-snimci učenika u školi na školskim veb-sajtovima. Kako prenose grčki mediji cirkularna poruka uključuje četiri preporuke.

Prva je da učenicima neće biti dozvoljeno da nose mobilne telefone u školu.

Kao druga stavka navodi se da učenicima neće biti dozvoljeno ni da nose druge elektronske uređaje ili uređaje za igre, koji imaju sistem za obradu slike i zvuka u školskim prostorijama.

Ekvivalentni uređaji za snimanje zvuka i slike, koji su im dostupni za vreme nastave, jedno će moći da se koriste pod nadzorom nastavnika.


Navodi se i da nastavnici, pored dostupnih elektronskih uređaja, mogu da koriste svoju sopstvenu ličnu elektronsku opremu tokom i za potrebe nastave, ali u okviru obrazovnog procesa, u skladu sa bezbednosnim pravilima i relevantnim odredbama o zaštiti ličnih podataka učenika i nastavnika.

Jedna od preporuka je i da bi trebalo izbegavati objavljivanje fotografija i video-snimaka sa učenicima na školskim sajtovima jer fotografije, navodi se u poruci, predstavljaju lične podatke.

Kao četvrta preporuka navodi se da nije dozvoljena upotreba bezbednosnih kamera u učionicama za vreme rada u školi.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala