Najzanimljiviji sajt Balkana


Ilustracija drvo smokve
Telo pokojnog Ahmeta Herguna otkriveno je uz pomoć semena smokve.Ahemt Hergun ubijen je tokom sukoba između grčkih i turskih Kiprana 1974. godine,... ali njegovo telo ostalo je neotkriveno decenijama.

Sada, zahvaljujući semenu smokve koje je izraslo iz njegovog stomaka izraslo u drvo gde je smokva netipična za to područje, njegovo telo je konačno pronađeno


Mrtvo Ahmetovo telo je bilo "zarobljeno" u pećinu sa još dvojicom i svi su ubijeni dinamitom, koji je bačen na njih. Ali, dinamit je i napravio rupu u pećini, što je omogućilo svetlosti da prodre u mračan prostor, što je dovelo do rasta smokvinog drveta iz čovekovog tela.

Više od 200. 000 ljudi raseljeno je za vreme sukoba između Grka i Turaka...

"Živeli smo u selu od 4. 000 meštana, pola Grka, pola Turaka. Godine 1974. počeli su nemiri. Moj brat Ahmet pridružio se turskom pokretu otpora. Grci su ga odveli 10. juna" priča njegova sestra, osamdesetsedmogodišnja Munur Herguner.

"Četiri godine smo uzalud tražili mog brata" dodaje ona.

Sticajem čudnih okolnosti, grob je obeležen kada je iz Ahmetovog stomaka izraslo smokvino drvo.

Drvo su uočili 2011. godine, istraživači koji su se pitali kako je drvo završilo u pećini, naročito u planinskom delu, gde se obično ne može naći.Kada su počeli sa kopanjem oko drveta, bili su zaprepašćeni kada su ispod njega pronašli ljudsko telo.

Dodatno zaprepašćenje usledilo je kada su iskopali još dva.!

Munur Herguner tvrdi da veruje da je njen brat bio taj koji je pojeo smokvu i uzorci krvi poklapaju se sa njenom DNK, što dokazuje da je to mesto konačišta njenog brata.

Detektivi su naveli da je otkriveno da su ubijeni dinamitom, koji je napravio rupu za svetlost u pećini. Isto tako, najverovatnije je smokvu pojeo neposredno pred smrt.

"Ostaci smokve iz stomaka mog brata porasli su u drvo, kako je sunce prodiralo u pećinu kroz rupu od eksplozije. Zahvaljujući njemu su ga pronašli" navodi njegova sestra.

Ahmetova priča je čudesna, kao i njegovo otkriće kroz život koji je vaskrsao iz njega u obliku smokvinog drveta.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1