Najzanimljiviji sajt BalkanaPredsednik Kenedi u svojoj stolici za lljujanje
Mnogo ličnih predmeta bivšeg SAD predsednika Džona Kenedija prodata je ovih dana na aukciji u državi Masačusets, među njima je i njegova stolica za ljuljanje .... kao i 15 olovaka i nalivpera.

Stolica  za ljuljanje koju je nekadašnji predsednik Džon Kenedi, koristio prilikom susreta sa svetskim liderima u Ovalnoj sobi u Beloj kući prodata je za 50.000 dolara.

Njegove olovke, među kojima je i pero kojim je potpisan istorijski sporazum o nuklearnom naoružanju, prodate su za 60.000 dolara.


Aukcijska kuća "Eldred“ ponudila je na prodaju i druge predmete koji su pripadali 35. američkom predsedniku ubijenom u atentatu 22. novembra 1963. godine, ali neki od njih nisu prodati.

Predsednik aukcijske kuće Džoš Eldred rekao je da zainteresovani kupci još uvek mogu da daju ponude, izražavajući uverenje da će neki od najinteresantnijih ličnih predmeta Kenedija tek biti prodati.

Među njima su i crtež koji je John Kennedy načinio neposredno pre ubistva, kao i rukom pisane beleške o Vijetnamu iz 1953, zatim njegov otvarač za pisma i kristalna pepeljara.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala