Najzanimljiviji sajt Balkana

prva internet poruka poslata je 29 10.1969

I da li znate šta je pisaloj u prvoj internet poruci ako ne znate odgovor sledi... Kroz razne aplikacije za chat svakog dana pošalju na milijarde raznih poruka.Pre tačno 46 godina, na dašanji dan 29. oktobra davne 1969.,godine poslata je prva elektronska - internet poruka između dva računara....

Razmena je izvršena preko ARPANET-a, preteče Interneta kakvog znamo danas.

ARPANET je bila velika rasprostranjena mreža koja je služila za testiranje novih mrežnih tehnologija, a povezivala je mnoge univerzitete i istraživačke centre.

Prva dva čvora ARPANET-a bili su Univerzitet Los Anđeles u Kaliforniji i Institut za istraživanje Univerziteta Stanford između kojih je i razmenjena prva internet poruka.

Profesor s UCLA-a, Leonard Kleinrok, i njegov student, Čarli Klin, poslali su prvu internet poruku Bilu Duvalu sa Univerziteta u Stanfordu.Klin je želeo da pošalje poruku sadržaja "login", ali sistem se srušio nakon što je upisao slovo "o" tako da je prva internet poruka glasila - "lo". 
Programeri su ipak uspeli da pošalju poruku sadržaja "login" sat vremena nakon prve poruke.

I dok je ta prva poruka bila pravi podvig za ono vreme, današnje poruke značajno su se promenile, pa se često komunikacija svodi samo na razmenu GIF-ova ili emotikona.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1