Najzanimljiviji sajt Balkana

Ceres planeta patuljasta

Na Ceresu patuljastoj planeti koja se nalazi u našem Sunčevom sitemu izmeđiu Jupitera i Marsa uočene su na stotine "vanzemaljskih građevina"! NLO entuzijasti posljednjih dana na Youtubeu...

raspravljaju o patuljastoj planeti koja se zove Ceres.

Ceres patuljasta planeta ima proečnik od 950 kilometara i sastoji se od leda  iraznih hidratnih materijala, kao što su karbonati i glina Smatra se da je ova patuljasta planeta Ceres bila prisutna kada je Sunčev sistem nastajao gotovo pre 4,5 milijarde godina.

Inače ovu planetu otkrio je Đuzepe Pjaci 1. januara 1801. godine, a ime je dobila po Cereri, rimskoj boginji zemljoradnje.

Cerera ili  kako je još zovu Ceres možda sadrži okean ispunjen tečnom vodom, što je čini metom sadašnjih potraga za vanzemaljskim životom. Planeta može biti okružena razređenom atmosferom koja sadrži vodenu paru.

NASA snimke (teleskop Habl) prikazuju čudan greben duž južnog pola Ceresa, a neki od komentatora veruju da je reč o misterioznim vanzemaljskim građevinama.Mnogi komentatori idu toliko daleko da smatraju kako je Ceres možda naseljen našim drevnim precima.

"Nisam našao jednu, nego stotinu zgrada na Ceresu. Ceresov Južni pol obiluje tim misterioznim "vanzemaljskim" građevinama. Ceres je postojao mnogo pre no što je ljudski život evoluirao na Zemlji. Možda su to naši neki drevni potomci”, navodi jedan od komentatora na youtube

Neki stručnjaci dugo su misle da na planeti Ceres možda ima neki oblik života, u nekom primitivnom stanju iili u mikrobiološkom.

Pogledjate video o tim (navodno) "vanzemaljskim građevinama" na Ceresu:
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1