Najzanimljiviji sajt Balkana

najbrži i najskuplji golub  na svetu armando

Najbrži i najskuplji trkaći golub (da, postoji i to) dolazi iz Belgije i zove se Armando! Inače golubari iz Belgije imaju reputaciju da odgajaju najbrže golubove na svetu...

Tako je jedan nemenovani golubar iz kine izdvojio za najbržeg ali i sada najskupljeg (trenutno) trkačkog goluba, čitavih 1 250.000 evra odnosno 1.42 milliona dolara!

Donedavni vlasnici i odgajivači, otac i sin iz zapadne Flandrije, očekivali su da Armando na nedavnoj online aukciji dostigne cenu od pola miliona evra. Ali suse iznenadili kada je završna cifra na aukciji bila preko milion evraIako su poznavaoci navikli na to da su cene za ovakve ptice izuzetno visoke, suma od 1.252.000 evra koja je dostignuta na aukciji iznenadila je čak i stručnjake za ovu oblast.


Vrlo poseban dan. Ustali smo jutros razmišljajući hoće li se cena još više popeti.

I nadali smo se malo više, kao što smo već probili rekord. Ali on se više nego udvostručio. To je bilo neverovatno“, objasnio je odgajivač Džol Veršut.

Prethodnu rekornu cenu postavio je, pre dve godine, trkaći golub po imenu Zlatni Princ. Ovaj golub je neverovatnih 360.000 evra (426,422 amerikih dolara) i on je bio najskuplji i najbrži do sada golub na svetu.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1