Najzanimljiviji sajt Balkana

Hong Kong grad

U Hong Kongu gradske vlasti planiraju da izgrade najveće veštačko ostrvo na svetu! Za izgradnju najvećeg ostrva gradske vlasti moraće da izdoje sumu od....

oko 79 milijardi dolara, objavili su danas zvaničnici gore navedenog grada.

Prema ovom predlogu, veštačko ostrvo će biti izgrađeno na ukupnoj površini od 1.000 hektara kod najvećeg ostrva Lantau kao rešenje zbog nedostatka stambenog prostora koje vlada u gradu.Vlasti su objavile da se nadaju da će radovi početi 2025. godine na projektu "Lantau Tomorrow Vision", a da će se prvi građani preseliti na ostrvo 2032. godine, prenosi vest agencija AFP.Ovaj projekat biće četiri puta skuplji od gradnje Međunarodnog aerodroma Hong Kong, koji je otvoren na Lantau 1998. godine. Te daleko je skuplji od veštačkih ostrva u obliku palme u Dubaiju, čija je izgradnja koštala 12 milijardi dolara.

Novo veštačko ostrvo Hong Konga biće četiri puta veće od njujorškog Centralnog parka i na njemu će moći da se izgradi 260.000 stanova.

Kritičari kažu da je projekat preskup i da bi mogao da nanese štetu prirodnoj okolini, naročito životu u moru. Mnogi su nezadovoljni i zbog nedovoljnog uticaja javnosti na planove.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1